Een kledingkast met zweefdeuren of schuifdeuren?

Wat is het verschil tussen een kledingkast met schuifdeuren of zweefdeuren? 

Zowel zweefdeur- als schuifdeurkledingkasten zijn populaire opties voor het opbergen van bijvoorbeeld kleding, schoenen of andere items in de slaapkamer.

Ze hebben echter wel verschillende ontwerpelementen en functionaliteiten.

 

Kenmerken & voordelen van zweefdeur kledingkasten:

Een zweefdeurkledingkast heeft deuren die zijwaarts openen en sluiten zonder enig contact met de vloer.

Ze hangen letterlijk aan een rails bovenaan onder het bovenblad ( hangen in de kast ) en zweven als het ware over de bodemplaat.

Zoals deze kledingkast bijvoorbeeld: Kledingkast Denver 150 cm

 

Ruimtebesparing: Zweefdeuren hebben geen zwenkruimte nodig zoals draaideuren, waardoor ze ideaal zijn voor kamers met beperkte ruimte.

Moderne Uitstraling: Zweefdeurkasten hebben vaak een eigentijds en strak ontwerp, waardoor ze goed passen bij moderne interieurstijlen.

Visuele Rust: Omdat de deuren zijwaarts glijden en geen draairuimte nodig hebben, creëren ze een visueel opgeruimde uitstraling in de kamer.

Gemakkelijke Toegang: De deuren schuiven soepel opzij, waardoor je gemakkelijk toegang hebt tot de volledige inhoud van de kast zonder deuren in de weg.

 

 

Kenmerken & voordelen van schuifdeur kledingkasten:

Een schuifdeurkledingkast heeft deuren die parallel lopen aan het bovenblad ( hangen voor de kast ) de kast bewegen en achter elkaar schuiven. 

Zoals deze kledingkast bijvoorbeeld: Kledingkast Vasto 150 cm

 

Designmogelijkheden: Schuifdeurkasten bieden vaak meer mogelijkheden voor decoratieve elementen, zoals spiegels, panelen en verschillende materialen, waardoor ze zich gemakkelijk aanpassen aan diverse interieurstijlen.

Toegankelijkheid: Net als bij zweefdeurkasten heb je volledige toegang tot de inhoud van de kast zonder dat de deuren openzwaaien.

Veelzijdige Opties: Je kunt ervoor kiezen om één deur of beide deuren tegelijk te openen, wat handig kan zijn afhankelijk van hoeveel ruimte je nodig hebt om in de kast te komen.

Esthetische Afwerking: Schuifdeurkasten kunnen een gevoel van luxe toevoegen aan je slaapkamer, vooral als je kiest voor hoogwaardige materialen en ontwerpen.