Zwevend tv-meubel Bobbie Glas zwart 180 cm breed

Kies je een staand of zwevend TV-meubel

Een TV-meubel is meer dan alleen een functioneel stuk meubilair; het speelt een belangrijke rol in de inrichting van je woonkamer en draagt bij aan de algehele uitstraling van de ruimte.

Bij het kiezen van een TV-meubel zijn er verschillende opties beschikbaar, waarvan zwevende en staande meubels twee populaire keuzes zijn.

Laten we de voor- en nadelen van elk type nader bekijken, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen die past bij jouw stijl en behoeften.

 

Zwevend TV-meubel:

Voordelen:

Ruimtelijk effect: Doordat het gehele vloeroppervlak onder het zwevende TV-meubel zichtbaar blijft, zal het een gevoel van ruimtelijkheid creëren en je woonkamer groter doen lijken.

Moderne uitstraling: Zwevende TV-meubels hebben vaak een strak en minimalistisch design, waardoor ze erg goed matchen bij een moderne interieurstijl.

Kabelbeheer: Indien het TV-meubel niet op de vloer staat, is het makkelijker om de bekabeling netjes te verbergen, wat resulteert in een nettere en opgeruimde uitstraling.

Nadelen:

Beperkte opbergruimte: Zwevende TV-meubels bieden over het algemeen minder opbergruimte, dit kan een nadeel zijn als je veel apparatuur of andere items wilt opbergen.

Montage en stabiliteit: De montage van een zwevend TV-meubel is vaak lastiger, vereist meer nauwkeurigheid en dient veilig en stevig aan de muur bevestigd te worden.

 

Staand TV-meubel:

Voordelen:

Opbergruimte: Staande TV-meubels komen vaak met laden, kasten en planken, wat zorgt voor voldoende opbergruimte voor media-apparatuur, dvd's, boeken en andere items.

Veelzijdigheid: Je kunt staande meubels gemakkelijk verplaatsen, waardoor je de indeling van je woonkamer kunt aanpassen. Dit is vooral handig als je regelmatig je interieur wilt vernieuwen.

Stabiliteit: Omdat staande TV-meubels op de vloer staan, hebben ze meestal een solide en stabiele basis, wat zorgt voor minder zorgen over installatie en montage.

Nadelen:

Ruimtegebruik: Staande meubels kunnen visueel zwaarder lijken en meer vloeroppervlak in beslag nemen, wat vooral in kleinere ruimtes een nadeel kan zijn.

Kabelbeheer: Kabels en draden kunnen moeilijker te verbergen zijn, tenzij het meubel specifieke functies heeft om hiermee om te gaan.

 

Bestel via deze link je favoriete staande of zwevende tv-meubel online bij Meubelnova!